e
Banner

Etiketler: tamer kıran



Türk denizcilik sektörü için yeni fırsatlar kapıda


Yayın: 26-08-2019
Kategori: Denizyolu
Etiketler: tamer kıran

Türk denizcilik sektörünün milli gelire 20-22 milyar dolar katkı sunduğunu belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, "Deniz taşımacılığı, demir yoluna göre 3, kara yoluna göre 7, hava yoluna göre ise 21 kat daha ekonomiktir" dedi. Kıran, Çin’in OBOR projesinin, yükselen bir pazar haline gelen Afrika’nın, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) çevre kurallarının Türk denizcilik sektörü için önümüzdeki süreçte önemli fırsatlar yaratacağının altını çizdi. 
 




Tamer Kıran: Denizcilikte dümeni ilk 10’a kırmalıyız


Yayın: 24-08-2020
Kategori: Denizyolu

Türk denizcilik sektörünün birçok alanda önemli rakamlara ulaştığına, ancak bunun yeterli olmadığına dikkat çeken İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “Milli gelir içinde denizciliğin katkısını en az 2 katına çıkarmamız, dünya denizciliğinden daha fazla pay almamız, ülke olarak dünya denizciliğinde lider 10 ülke arasında yer almak öncelikli hedefimiz olmalıdır” dedi. 




Kimya sektörü lojistik sorunlara çözüm arıyor



Kimya sektörünün çatı kuruluşu İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından, kimya sektöründe lojistik ile ilgili yaşanan sıkıntı ve çözüm önerilerinin ele alınması amacıyla webinar düzenlendi. 




Tamer Kıran: Denizciliği kamu-özel sektör işbirliğiyle büyütebiliriz


Yayın: 27-07-2021
Kategori: Denizyolu

Türkiye’nin 2030’da 50 milyon DWT ile ilk on ülke arasına girmesi için mevzuata dayalı olarak denizcilik sektörünün gelişimi önündeki kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Tamer Kıran, denizciliğin kamu ve özel sektör işbirliğiyle büyütülebileceğini söyledi. 




Denizcilik Türkiye için vazgeçilmez bir sektör


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Denizyolu

Türkiye 30 milyon DWT’yi aşan gemi filosuyla dünyada 15.  sırada yer alıyor. “Denizcilik Türkiye için vazgeçilmez sektörlerden birisidir” diyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, hedefin 2030’da 50 milyon DWT ile ilk on ülke arasına girmek olması gerektiğini söyledi.